Warning: A non-numeric value encountered in /customers/f/d/3/sterkvoorouderenkind.nl/httpd.www/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5806

Over ons

Ursula Beelen - van Vilsteren

Ursula Beelen - van Vilsteren

Heeft u zelf kinderen en/of huisdieren? meisje_vraagt_3

Ja ik ben getrouwd met Wout en ik heb drie kinderen, alledrie pubers, het is een lekkere drukke boel bij ons in huis, aan tafel als we eten is het nooit stil er is altijd wel iemand die iets te vertellen heeft. We hebben ook een hond, een lekkere dikkerd die altijd honger heeft.

Waarom bent u dit werk gaan doen?

Ik hou heel erg van kinderen en jongeren vanwege hun puurheid en eerlijkheid. Ik vind het altijd erg verdrietig als kinderen om verschillende redenen niet lekker in hun vel zitten, zodoende ben ik werk gaan doen om ze te helpen. Ik heb voor de vorm van speltherapie gekozen omdat het mooi aansluit bij de belevingswereld van kinderen.

Wilde u vroeger als kind al dit werk doen?

Ja ik wilde als kind altijd al mijn vriendinnen helpen, ik vond het altijd erg om te zien dat ze niet lekker in hun vel zaten of dat er onderling in vriendschapsrelaties iets speelde. Ik was ook altijd wel nieuwsgierig naar hun  verhaal hierover.
Later toen ik ouder was kwam ik erachter dat ik niet alleen kinderen maar ook hun ouders wil helpen.

Evelien Westra - Bouman

Evelien Westra - Bouman

Heeft u zelf kinderen en/of huisdieren?jongen_vraagt_3

Ja, ik ben getrouwd en heb 2 lieve meiden. Helaas hebben wij nu geen huisdieren, we wonen in de stad en hebben niet zoveel ruimte voor dieren. Ik ben geboren op een boerderij, en vroeger hadden wij veel dieren: een hond, schapen, konijnen, kippen, koeien en varkens.

Waarom bent u dit werk gaan doen?

Ik hou erg van kinderen en jongeren vanwege hun impulsiviteit, spontaniteit en directheid. Kinderen en jongeren zeggen vaak wat ze denken. Daarnaast heb ik vanuit mijn vorige werk gezien dat veel kinderen soms een moeilijke periode in hun leven doormaken. Ik zou ze graag willen helpen; door een stukje met het gezin ‘op te lopen’ en hen handvatten aan te bieden zodat ze daarna weer zonder hulp verder kunnen en ze weer beter in hun vel zitten.

Wilde u vroeger als kind al dit werk doen?

Ik wist als klein meisje al dat ik iets wilde doen in de hulpverlening. Vroeger wilde ik altijd zuster worden in het ziekenhuis. Ik ben ook begonnen met de opleiding voor verpleegkundige. Toen ik ouder was, kwam ik erachter dat ik het vooral leuk vind om iets te doen voor of met kinderen en hen te helpen bij hun hulpvraag (of die van ouders).

Hoe wij elkaar hebben leren kennen

We hebben elkaar leren kennen via het jongerenwerk in de kerk. Evelien was hier al op jonge leeftijd bij betrokken, eerst als kringleider, en later meer op de achtergrond als coach voor de tienerleiders en het ondersteunen daar waar nodig. Ursula is  vijf jaar geleden betrokken geraakt bij de jongeren door haar pastorale taak. We hebben samen veel opgetrokken in de verschillende taken en merkten dat we elkaar enorm aanvullen in het werk met jongeren en hun ouders. Omdat we merkten dat we onze passie voor ouders en kinderen  en God deelden is het idée voor STERK ontstaan.

Bekijk ook onze werkzaamheden of lees ervaringen van onze clienten

“Our faith can move mountains”

- Mathew 17:20